Wednesday, February 13, 2013

/ 62

"o mica practica spirituala interesanta e sa incerci sa dai drumul acestei reprezentari interne [a fetei]. e simplu: fiind constient de ceea ce se intampla, incepi sa relaxezi toate tensiunile musculare din fata. toate! una cate una, ochii, obrajii, gura, fruntea, pana simti ca nu se cheltuie niciun pic de energie care sa mentina vreo zona a fetei tale.

oamenii vor arata diferit facand asta. unii vor arata extrem de obositi, altii vor arata superfericiti, altii vor arata lipsiti de orice expresie. totusi, felul in care arati e exact ceea ce n-are nicio treaba cu practica asta.

am observat ca sentimentul sinelui e intim legat de expresiile faciale. reprezentarea vizuala interna a fetei nutreste sentimentul existentei tale ca entitate individuala, separata fizic de tot restul. relaxand si dand drumul nevoii de a te prezenta adecvat lumii exterioare prin expresii faciale, sentimentul sinelui poate incepe sa devina mai usor, vaporos si transparent. e ca si cum ar incepe, incet, sa se contopeasca cu spatiul, pana ramane doar sentimentul unei deschideri ce nu opreste nimic."

http://www.integralmonastery.com/2011/01/facing-reality.html

No comments: